MARKETING AUTOMATIONS + DIGITAL TRANSFORMATIONS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΖΙΡΟ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΑΥΤΟΜΑΤΑ

Q & A

 
 

Ψηφιοποίηση σημαίνει μεταμόρφωση π.χ. Β. Αποτύπωση αρχείων σε ψηφιακά δεδομένα. Στόχος είναι η βελτίωση των επιχειρηματικών διαδικασιών χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες. Ο αυτοματισμός, από την άλλη, είναι μια τεχνολογία που π.χ. Β. πραγματοποιεί τις επιχειρηματικές διαδικασίες αυτόματα χρησιμοποιώντας λύσεις λογισμικού και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Ύστερα απο Ομιλία μου με τεχνικό με μια απο τις μεγαλύτερες εταιρίες Συμβούλων που εργάζονται για λογαριασμό των εταιριών τους, διαπίστωσα.

Οι Αυτοματοποιήσεις που σας δημιουργώ, δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που γνωρίζετε στην Ελληνική Αγορά, οι ελάχιστες μεγάλες εταιρίες που κάνουν στην Ελλάδα.

Για να καταλάβετε, προτού μιλήσω για τις Αυτοματοποιήσεις όλα τα δεδομένα που συλλέγονται κατ΄αρχήν ναι μεν είναι δικά σας, αλλά συλλέγονται από κάποιο Email Provider. Σχεδόν όλοι οι Email Provider και όλοι εκτός Ευρώπης δεν είναι GDPR βάση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας και όμως αυτές οι εταιρίες χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, που σημαίνει παράνομη συλλογή στοιχείων χωρίς να γνωρίζεται τι συμβαίνει με τα στοιχεία αυτά , αν κάποιος που έδωσε τα στοιχεία του σας πάει δικαστικά.

  Αντίθετα, σε εμένα και την εταιρεία που συνεργάζομαι , λαμβάνεται και Σηματάκι Επιβεβαίωσης της Επεξεργασίας Δεδομένων της  Συλλογής Στοιχείων  , όπως και κείμενο που το επισυνάπτεται.  

Όσον αφορά τις Αυτοματοποιήσεις, είναι εντελώς άλλη Φιλοσοφία Σχεδιασμού απο όλες σχεδόν, όπως αμερικάνικες κλπ καθώς είναι Βάση Ετικέτας και όχι βάση Λίστας. Είναι σαν να συγκρίνεται Αυτοκίνητο ΦΙΑΤ και Αυτοκίνητο ΠΟΡΣΕ (χωρίς να υποτιμώ τίποτα, απλά για να καταλάβετε). Ναι και τα 2 είναι Αυτοκίνητα, αλλά τι δυνατότητες και τι κάνει το καθένα. Πιστεύω να καταλάβατε. Οι δυνατότητες μας με τις Αυτοματοποιήσεις αυτές που σας κάνω είναι σχεδόν απεριόριστες και με απίστευτες δυνατότητες Robotics Marketing.

και φυσικά άλλο κομμάτι οι Ρυθμίσεις που σας τα έχω inclusive όπως για DKIM. DMARC κλπ για να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα αποστολής στον Φάκελο και όχι στα ΣΠΑΜ όπως και Open Rate, (διότι ποιό το νόημα να στέλνεις χιλιάδες Email και τα μισά να μην καταλήγουν ?), που αν γνωρίζετε ότι πρέπει να τα κάνετε αυτές τις εργασίες, θα πρέπει να πληρώσετε κάποιο άτομο, τεχνικό πληροφορικής για αυτά.

Τέλος μην ξεχνάτε την μόνιμη Υποστήριξη και το Service, που μπορώ να σας προσφέρω, ώστε να μην ασχολείστε εσείς καθόλου με τα θέματα των Αυτοματοποιήσεων και να επικεντρώνεστε στην εργασίας σας και να μην χρειάζεται να προσλάβεται πρόσθετο προσωπικό.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ – MARKETING

Η χρήση λογισμικού για να κάνει τις πωλήσεις/μάρκετινγκ/την επικοινωνία με τους πελάτες/τους εργαζομένους/τους υποψήφιους πελάτες πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές. Το λογισμικό στέλνει με αξιοπιστία όλο το επιθυμητό περιεχόμενο ξεχωριστά. μια σταθερή αλληλουχία email, SMS κ.λπ.

Είναι Διάφορα λογισμικά Software (ως υπηρεσία – SAAS εν συντομία) χρησιμοποιείται για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών μάρκετινγκ, επικοινωνίας και πωλήσεων. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και χρήμα διατηρώντας την ίδια ή υψηλότερη ποιότητα.

Ο Αυτοματισμός Μάρκετινγκ χρησιμοποιείται για να αυξήσετε τις δικές σας πωλήσεις και να εξοικονομήσετε χρόνο, για να εξασφαλίσετε αξιόπιστα επαναλαμβανόμενες διαδικασίες και μονότονη εργασία χωρίς να κουράζετε τους υπαλλήλους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνετε την ποιότητα της επικοινωνίας.

Το λογισμικό είναι προγραμματισμένο να επικοινωνεί ψηφιακά με επαφές από μια βάση δεδομένων και να συνδέει πολλαπλά συστήματα λογισμικού. π.χ. Β. Αποστολή προσκλήσεων εκδηλώσεων, επεξεργασία πληρωμής και μεταφορά των δεδομένων σε έναν πίνακα.

Το κόστος για μια εταιρεία Αυτοματισμού Μάρκετινγκ μπορεί να ποικίλλει πολύ και να κυμαίνεται μεταξύ 60 και 350 ευρώ την ώρα. Ενώ οι πολύ καλοί και γνωστοί από 750 ευρώ ως 1.200 ευρώ την ώρα. (Γερμανία). Η ημερήσια τιμή κοστίζει κατά μέσο όρο μεταξύ 800 και 6.000 ευρώ, και στους πολύ γνωστούς καλούς ως 12.000 ευρώ, ανάλογα με την Γνώσεις στον Τομέα, την εξειδίκευση και τη δημοτικότητα.

Εγώ παρά το γεγονός ότι κατέχω την κορυφαία Γνώση και κάθε μέρα έχω 2-3 ώρες Meeting και Εκπαιδεύσεις στον Τομέα μου, τόσο στην Ακαδημία όσο και με τους Συναδέλφους, για να γνωρίζω και τα τελευταία Software, όχι απλά δεν σας χρεώνω υψηλές τιμές, αλλά ούτε την χαμηλότερη, και ναι μόνον είναι 45 ευρώ την ώρα (για το 2024. Θα το αυξήσω κατά 20-25% το 2025), ενώ ο Αντικαταστάτης φίλος μου Holger Naus, σε περίπτωση που δεν μπορέσω να εργάζομαι (Θάνατος, Μακροχρόνια Ασθένεια κλπ χρεώνει 150-300 ευρώ την ώρα, που είναι επίσης πολύ καλή τιμή.)

Οι διαδικασίες που ακολουθούν πάντα την ίδια διαδικασία, το ίδιο μοτίβο εργασίας (επαναλαμβανόμενες) μπορούν να αυτοματοποιηθούν ιδιαίτερα καλά. Χρησιμοποιώντας πολύπλοκα προγράμματα, είμαστε επίσης σε θέση να αυτοματοποιούμε διαδικασίες με μεγάλη ποικιλία μεταβλητών.

Οι λύσεις λογισμικού μπορούν να μοντελοποιήσουν και έτσι να αυτοματοποιήσουν τις επιχειρηματικές διαδικασίες σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διαδικασία, μερικές φορές χρησιμοποιώντας διασυνδέσεις με άλλα προγράμματα. Η ποιότητα της επικοινωνίας συχνά αυξάνεται.

Οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες είναι διεργασίες που εκτελούνται χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια.

Αν περιμένετε να αυτοματοποιήσετε, κινδυνεύετε να θέσετε τον εαυτό σας σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα. Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο πιο γρήγορα θα αποκομίσετε τα οφέλη. Δεν έχει σημασία αν οι διαδικασίες απλώς στήνονται ή υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό.

Ο αυτοματισμός έχει πάντα νόημα εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα πλεονεκτήματα (μαζική εξοικονόμηση χρόνου, αποτελεσματικότητα, καθώς και πιο επαγγελματική εξωτερική εικόνα και υψηλότερη ικανοποίηση πελατών). Πάνω απ ‘όλα, ομοιόμορφες, πάντα οι ίδιες διαδικασίες μπορούν εύκολα να αυτοματοποιηθούν.

Ο αυτοματισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για να συνεχίσετε να ανταγωνίζεστε. Δεν είναι σημαντικό μόνο ο υπάλληλος ή ο διευθυντής να κερδίσει χρόνο για άλλες, πιο σημαντικές εργασίες και γενικά μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Η απόφαση για αυτοματοποίηση μπορεί να έχει πολλούς λόγους: για εξοικονόμηση χρόνου, για τη δημιουργία μιας ειδικής εμπειρίας πελάτη ή για την πώληση με κλιμακωτό τρόπο. Τα πλεονεκτήματα του αυτοματισμού οδηγούν σε κερδοφορία για τους πελάτες μας πολύ γρήγορα.

Με λίγα λόγια: ναι! Ο αυτοματισμός φέρνει πολλά πλεονεκτήματα: συμπεριλαμβανομένων: Εξοικονόμηση χρόνου, κλιμακούμενες πωλήσεις και ειδικές εμπειρίες πελατών. Ο σωστά χρησιμοποιημένος αυτοματισμός αποδίδει γρήγορα και είναι σχεδόν απαραίτητος για να επιβιώσει στον ανταγωνισμό.

Η αυτοματοποίηση στον κόσμο της εργασίας σημαίνει, πάνω απ’ όλα, ότι οι τυποποιημένες διαδικασίες πραγματοποιούνται χωρίς περαιτέρω παρέμβαση. Η εργασία γίνεται πιο αποτελεσματική και ο χρόνος που εξοικονομείται επιτρέπει την ολοκλήρωση πιο σημαντικών εργασιών. Αυτό αυξάνει επίσης την ικανοποίηση των εργαζομένων.

Όταν μια προκαθορισμένη διαδικασία πραγματοποιείται χωρίς περαιτέρω παρέμβαση, ονομάζεται αυτοματισμός.

Μια καμπάνια μάρκετινγκ που στοχεύει στη δημιουργία νέων προοπτικών και δυνητικών πελατών (ειδική επαφή) που αργότερα θα γίνουν πελάτες, μέσω των διαδικασιών Αυτοματοποιήσης.

Η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ αναλαμβάνει συγκεκριμένα τις διαδικασίες επικοινωνίας στους τομείς του μάρκετινγκ, των πωλήσεων, της πρόσληψης ή της αφοσίωσης εργαζομένων/πελατών, π.χ. Για παράδειγμα, μια πρόσκληση σε μια εκδήλωση, μετά από μια προσφορά ή την επιβίβαση υπαλλήλου.

Η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ επικοινωνεί με ενδιαφερόμενα μέρη, πελάτες, επιχειρηματικούς εταίρους και υπαλλήλους χρησιμοποιώντας email, SMS κ.λπ. προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της εταιρείας όπως αύξηση πωλήσεων, έρευνες πελατών ή ικανοποίηση εργαζομένων κ.λπ.

Πολλές πρακτικές λύσεις είναι μεταξύ 100 και 500 ευρώ το μήνα. Φυσικά, υπάρχει και σημαντικά πιο ακριβό λογισμικό για ΜΜΕ. Η εγκατάσταση του λογισμικού δεν περιλαμβάνεται στο Κόστος, όπως και το Κόστος Εργασιών, οι Αυτοματοποιήσεις / Καμπάνιες. Φυσικά υπάρχουν και λογισμικά  (έκδοση ανοιχτού κώδικα), που είναι μεν δωρεάν διαθέσιμο, αλλά με πολύ περιορισμένες δυνατότητες.

Ξεκινά με το μάρκετινγκ μέσω email, περιλαμβάνει μάρκετινγκ διοχέτευσης Funnel Marketing και συνεχίζει σε διαδικασίες και ροές εργασίας (Workflows)

Η χρήση λογισμικού για αυτόματη επικοινωνία, συχνά μέσω email ή SMS, αλλά και μέσω υπηρεσίας messenger, επιστολής, συστήματος συνομιλίας ή παρόμοιου στόχου είναι να αυτοματοποιηθεί η επαναλαμβανόμενη επικοινωνία και να εξοικονομηθεί έτσι χρόνος και χρήμα.

Το κεντρικό στοιχείο είναι το λογισμικό για την τοποθέτηση επαναλαμβανόμενων διαδικασιών επικοινωνίας στον αυτόματο πιλότο. Βάσει καθορισμένων ενεργειών, το λογισμικό αποφασίζει ποιο μήνυμα αποστέλλεται, πώς και πότε ή ποια ενέργεια ξεκινά.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ (Scaling Business)

Η βελτιστοποίηση διαδικασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των διαδικασιών εντός μιας εταιρείας. Ο στόχος της βελτιστοποίησης της διαδικασίας είναι να εξετάσει και να τεκμηριώσει τις διαδικασίες εργασίας, να εντοπίσει τα αδύνατα σημεία και να προτείνει βελτιώσεις.

Ψηφιακές πωλήσεις σημαίνει ότι οι εταιρείες χρησιμοποιούν ψηφιακές πλατφόρμες και τεχνολογίες για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διαδικτυακά καταστήματα, διαδικτυακές αγορές, ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλα εργαλεία ψηφιακών πωλήσεων, όπως σύστημα CRM και μάρκετινγκ μέσω email.

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες για να κάνουν τις πελατοκεντρικές αλληλεπιδράσεις και τις διαδικασίες τους πιο ευέλικτες, πιο στοχευμένες και επομένως πιο επιτυχημένες. Μέσω των αναλύσεων και της χρήσης των υπαρχόντων δεδομένων καταναλωτών, αναζητούν πιθανούς πελάτες στο Διαδίκτυο, τους κάνουν εξατομικευμένες προσφορές και εξυπηρετούν τις ανάγκες τους με τρόπο ωφέλιμο.

Μια επιχείρηση μπορεί να κλιμακωθεί εάν η ανάπτυξή της δεν συνδέεται με φυσικά περιορισμένους παράγοντες, όπως το ωράριο εργασίας, την έκταση της γης ή έναν σταθερό αριθμό πελατών.

Ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος κλιμάκωσης είναι η αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών. Αυτό εξαλείφει τον πιο περιοριστικό παράγοντα αύξησης των πωλήσεων (ωράριο εργασίας).

Ένα επεκτάσιμο επιχειρηματικό μοντέλο είναι όταν οι πωλήσεις μπορούν να αυξηθούν χωρίς να χρειάζεται να κάνετε σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές, χωρίς να χρειάζεται να προσλάβετε νέους υπαλλήλους, να αγοράσετε νέα οχήματα ή να εργαστείτε περισσότερες ώρες.

Ένα κλιμακούμενο προϊόν χαρακτηρίζεται από: ένα. χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό αυτοματοποίησης και τυποποίησης. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι το χαμηλό πάγιο κόστος και η απουσία ορίων χωρητικότητας.

Η κλιμάκωση είναι απαραίτητη για να αυξήσετε το περιθώριο κέρδους σας ακόμη και με την αύξηση των πωλήσεων και του κόστους και να είστε ανεξάρτητοι από τις κυμαινόμενες τιμές της αγοράς κατά την αγορά.

Τα τυποποιημένα προϊόντα με αυτοματοποιημένες διαδικασίες είναι ο καλύτερος τρόπος κλιμάκωσης. Είναι σημαντικό το επιχειρηματικό μοντέλο να έχει υψηλό επίπεδο ικανότητας επέκτασης – π.χ. Β. άνοιγμα νέων αγορών μέσω μεταφράσεων. Ένας δείκτης έλλειψης επεκτασιμότητας είναι το υψηλό πάγιο κόστος (χρόνος εργασίας, έκταση γης ή υλικά).

Μια εταιρεία είναι επεκτάσιμη και μπορεί να κλιμακωθεί, εάν το επιχειρηματικό της μοντέλο δεν εξαρτάται από φυσικούς πόρους, δηλαδή οι πωλήσεις της είναι ανεξάρτητες π.χ. Π.χ. ώρες μηχανών, εργασία ή κατανάλωση νερού επί τόπου.

Η κλιμάκωση λειτουργεί όταν μια εταιρεία δημιουργεί προϊόντα και διαδικασίες που μπορούν να αντιγραφούν όπως επιθυμείτε. Ο ευκολότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος κλιμάκωσης είναι η ψηφιοποίηση προϊόντων και η αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών.

Η κλιμάκωση είναι η διαδικασία αύξησης ή μείωσης του μεγέθους μιας εταιρείας, όταν μεταβάλλομαι έναν Παράγοντα που επηρεάζει την διαδικασία.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Διοχετεύσεις (Funnels) / Διαδικασίες Πωλήσεων (Sales Funnel)

Υπάρχουν πολλοί τύποι διοχετεύσεων πωλήσεων. Το πιο διαδεδομένο είναι το μοντέλο AIDA. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, οι εταιρείες προσπαθούν να καθοδηγήσουν τους πιθανούς πελάτες στις φάσεις της συνειδητοποίησης, του ενδιαφέροντος, της επιθυμίας και της δράσης.

Το πραγματικό κόστος για μια διοχέτευση πωλήσεων ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τους στόχους και τις ανάγκες της εταιρείας. Τα βασικά σημεία κόστους είναι το λογισμικό δημιουργίας διοχετεύσεων, όπως: Β. ClickFunnels (από 97 $ το μήνα) , οι Εργασίες Κατασκευής των Pages (Landingpages, Optinpages, Thankyoupages, Endlandingpages , Upsellpages ….), Banners,  κλπ και o προϋπολογισμός διαφήμισης, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του κόστους.

Μια διοχέτευση αντιπροσωπεύει τις επιμέρους φάσεις μιας διαδικασίας πώλησης. Σας βοηθά να παρακολουθείτε την πρόοδο των δυνητικών πελατών σας από την πρώτη επαφή με τον πελάτη και να τους οδηγεί στην επιτυχία με στοχευμένα μηνύματα μάρκετινγκ.

Ένα Funnel (Μια διοχέτευση) είναι δομημένo έτσι ώστε οι υποψήφιοι πελάτες να βρίσκονται στο ένα άκρο και οι πελάτες στο άλλο. Ενδιάμεσα βρίσκονται όλες οι φάσεις που (πρέπει) να περάσουν οι οδηγοί στο δρόμο προς τον πελάτη.

Ta Funnels  είναι ένα μοντέλο για την απεικόνιση των διαδικασιών και των στρατηγικών μάρκετινγκ. Εδώ, ένας μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων μερών και πελατών φιλτράρεται από μεγαλύτερο αριθμό επαφών και καθοδηγείται σε έναν στόχο (π.χ. αγορά) χρησιμοποιώντας διαδοχικά βήματα.

Μια ομάδα ενδιαφερομένων μερών και πελατών φιλτράρεται από μια μεγαλύτερη ομάδα επαφών και καθοδηγείται σε μια ενέργεια στόχο μέσω διαδοχικών σταδίων.

Μια διοχέτευση πωλήσεων (Sales Funnels) προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις: Σαφής επισκόπηση της διαδικασίας και μετρήσιμα βασικά στοιχεία. Καθιστά δυνατή τη δημιουργία τεκμηριωμένων προβλέψεων πωλήσεων και τον εντοπισμό των αιτιών της περιορισμένης ανάπτυξης.

(Sales Funnel Management) Η διαχείριση διοχέτευσης πωλήσεων αναφέρεται στη διαδικασία οργάνωσης, παρακολούθησης και ιεράρχησης των διαφόρων αλληλεπιδράσεων που συμβαίνουν ταυτόχρονα μέσα στη διοχέτευση πωλήσεων.

 Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των διοχετεύσεων μάρκετινγκ (Funnel Marketing) είναι η δυνατότητα μέτρησής τους. Η διοχέτευση σας δείχνει πού χάνετε πελάτες, ώστε να μπορείτε να ευθυγραμμίσετε τη στρατηγική σας.

Ένας υποψήφιος πελάτης είναι ένα άτομο που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για ένα προϊόν ή μια εταιρεία. Αυτό μπορεί να γίνει, για παράδειγμα, κάνοντας κλικ σε μια διαφήμιση ή συμπληρώνοντας μια φόρμα, αλλά και με άλλους τρόπους.

Μια διαδικτυακή διοχέτευση (Online Funnel) είναι ένα διάγραμμα ροής σε σχήμα χοάνης που περνά ο ενδιαφερόμενος για την ανάπτυξή του σε πελάτη. Αντιπροσωπεύει την ιδανική διαδρομή μάρκετινγκ από την πρώτη επαφή με τον ενδιαφερόμενο μέχρι την πώληση και πιθανές περαιτέρω πωλήσεις.

Μια διοχέτευση πωλήσεων, επίσης γνωστή ως Sales Funnel, είναι ένα διάγραμμα ροής σε σχήμα χοάνης που αντιπροσωπεύει τη διαδικασία πωλήσεων. Αντιπροσωπεύει την ιδανική διαδρομή μάρκετινγκ από την πρώτη επαφή με τον ενδιαφερόμενο μέχρι την πώληση και πιθανές περαιτέρω πωλήσεις.

Μια διοχέτευση μάρκετινγκ αντιπροσωπεύει την ιδανική διαδρομή μάρκετινγκ από την πρώτη επαφή του υποψήφιου πελάτη έως την πώληση και πιθανές περαιτέρω πωλήσεις. Λειτουργεί μετρώντας πού βρίσκεται η επαφή στη χοάνη και με βάση αυτό ποια περαιτέρω βήματα γίνονται.

Ο διαχειριστής διοχέτευσης (Funnel Manager) είναι ένα πρόγραμμα που επιτρέπει τη δομή της διοχέτευσης και την ανάλυση των πελατών στη διοχέτευση.

Ένα Sales Funnel είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ο ενδιαφερόμενος να περνάει από την πρώτη επαφή διάφορα βήματα, τα οποία τον συνοδεύουν όλο και περισσότερο ως πελάτης, ιδανικά μέχρι την πώληση. Χωρίζεται χονδρικά σε 3 τομείς: πάνω, μεσαίο, κάτω, όπου παρουσιάζεται ποικίλο περιεχόμενο για την απόκτηση πελατών.

Η λειτουργία του Funnel είναι να δομεί τα διάφορα σημεία επαφής με την εταιρεία ως διαδικασία ώστε να μπορεί να αναθέσει τον ενδιαφερόμενο σε ένα συγκεκριμένο στάδιο.

Είναι ένα μοντέλο σε σχήμα χοάνης με σημεία επαφής που περνά ο ενδιαφερόμενος στην εξέλιξη σε πελάτη. Αντιπροσωπεύει την ιδανική διαδρομή μάρκετινγκ από την πρώτη επαφή με τον ενδιαφερόμενο μέχρι την πώληση και πιθανές περαιτέρω πωλήσεις.

Σε μια Video Funnel (διοχέτευση βίντεο), τα περιεχόμενα των επιπέδων του μοντέλου σε σχήμα διοχέτευσης αποτελούνται από μεμονωμένα βίντεο. Ανάλογα με το στάδιο της διοχέτευσης (Funnel) και την ανάλυση των προηγούμενων βημάτων, εκχωρούνται και εμφανίζονται τα κατάλληλα βίντεο.

Η λειτουργία του χωνιού (Funnel) είναι να δομεί τα διάφορα σημεία επαφής με την εταιρεία ως διαδικασία προκειμένου να συνοδεύει τον ενδιαφερόμενο στην αγορά.

Η δημιουργία μιας καλής διοχέτευσης (Funnel) κοστίζει πολύ περισσότερο χρόνο παρά χρήματα. Οι καλύτερες διοχετεύσεις συνδυάζουν διάφορες δυνατότητες και μεθόδους από τη διαδικτυακή διαφήμιση, το σχεδιασμό ιστοσελίδων, το μάρκετινγκ μέσω email και τον αυτοματισμό μάρκετινγκ για να διατηρήσουν το κόστος χαμηλό και την αποδοτικότητα σε υψηλά επίπεδα! Εξαρτάται ακόμη πολύ από τις προσδοκίες και τις ανάγκες και μπορεί να κυμαίνεται από λίγα ευρώ έως χιλιάδες το μήνα.

Μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείτε email και ιστότοπους που βλέπουν τα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω της διαφήμισης. Οι πελάτες θα πρέπει να καθοδηγούνται στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς περισπασμούς. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται επιχειρήματα, ιστορίες, στατιστικά στοιχεία, διαγράμματα, κριτικές πελατών, αξιολογήσεις και πολλά άλλα. χρησιμοποιείται για να πείσει τον ενδιαφερόμενο και να τον μετατρέψει σε συνδρομητή ή αγοραστή.

Οι σελίδες προορισμού είναι εξειδικευμένοι ιστότοποι για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Θα πρέπει να οδηγούν τα πιθανά ενδιαφερόμενα μέρη στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς περισπασμούς. Χρησιμοποιούν επιχειρήματα, ιστορίες, στατιστικά στοιχεία, διαγράμματα, κριτικές πελατών, αξιολογήσεις και πολλά άλλα για να πείσουν τον ενδιαφερόμενο και να τα μετατρέψουν σε συνδρομητή ή αγοραστή.

Η διοχέτευση βιβλίου (Book Funnel) προωθεί ένα συγκεκριμένο βιβλίο και έχει σκοπό να πείσει τους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν το βιβλίο μέσω της διοχέτευσης με διάφορα σημεία επαφής.

Ta Lead Funnels αποτελούν την αρχή μιας αλυσίδας Funnels. Η δουλειά σας είναι να συλλάβετε «δυνητικούς πελάτες», δηλαδή επαφές με πιθανούς πελάτες. Αυτές οι επαφές προωθούνται στη συνέχεια σε μια διοχέτευση πωλήσεων δηλ. Sales Funnel που έχει σκοπό να μετατρέψει τα ενδιαφερόμενα μέρη σε αγοραστές.

Αρχικά, χρησιμοποιείτε τη διαφήμιση για να κατευθύνετε τα ενδιαφερόμενα μέρη σε μια σελίδα προορισμού που τους ενημερώνει για το προϊόν ή την υπηρεσία, π.χ. Β. με FunnelCockpit. Η επισκεψιμότητα σε μια τέτοια σελίδα έχει σκοπό να μετατρέψει τους επισκέπτες σε συνδρομητές ή δυνητικούς πελάτες.

Ta Mobile Funnels (Οι διοχετεύσεις για κινητά) είναι εξειδικευμένες διαφημιστικές στρατηγικές για κινητά τηλέφωνα και tablet. Σε αντίθεση με τους υπολογιστές, τα γραφικά και τα κείμενα πρέπει να παρουσιάζονται διαφορετικά λόγω της συμπεριφοράς των χρηστών. Χαρακτηρίζονται από υψηλά ποσοστά μετατροπής.

Επειδή το Funnel είναι απλώς μια ξένη λέξη για τη στρατηγική και την έννοια. To Funnel (Η διοχέτευση) περιγράφει τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν οι «πιθανοί πελάτες» μας ώστε να γίνουν «πραγματικοί πελάτες». Η στρατηγική λοιπόν μιας ιδέας μάρκετινγκ που, για παράδειγμα, μετατρέπει τις αμφίβολες προοπτικές σε πεπεισμένους πελάτες.

Το “Funnel” είναι αγγλικά για διοχέτευση και σημαίνει μια προκαθορισμένη διαδρομή μέσω της οποίας τα πιθανά ενδιαφερόμενα μέρη για ένα προϊόν γίνονται πραγματικοί πελάτες. Όλες οι υπάρχουσες επαφές, που ονομάζονται επίσης «δυνητικοί πελάτες», χρησιμοποιούνται σύμφωνα με την ιδέα μάρκετινγκ της διοχέτευσης και στο κάτω μέρος της διοχέτευσης οι υπόλοιπες επαφές εμφανίζονται ως πελάτες.

Οι διοχετεύσεις πωλήσεων βασίζονται σε τέσσερις φάσεις από τις οποίες περνούν οι άνθρωποι στη διαδικασία αγοράς: 1. Επίγνωση: Πρώτον, ένα άτομο πρέπει να ανακαλύψει τη μάρκα. 2.Ενδιαφέρον: Τότε δημιουργείτε ενδιαφέρον για το προϊόν. 3.Desire: Στόχος είναι να «ενεργοποιήσετε» πιθανούς πελάτες ώστε να ακολουθούν τις σκέψεις σας για το προϊόν. 4.Δράση: Τέλος, ενθαρρύνετε τους υποψήφιους πελάτες σας να κάνουν την επιθυμητή ενέργεια.

Σήμερα, χρησιμοποιούνται αυτοματοποιημένες λύσεις στις οποίες οι υπάρχοντες πελάτες έχουν εξατομικευμένα προφίλ και η διαφήμιση προσαρμόζεται σε αυτό το προφίλ. Ο πελάτης πρέπει να λαμβάνει μόνο ό,τι τον ενδιαφέρει πραγματικά και είναι σημαντικό για αυτόν. Πλεονέκτημα: Λιγότερο spam για τον πελάτη και ταυτόχρονα λιγότερη δουλειά για την ομάδα μάρκετινγκ.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Webinar / Online Kurse / Προσφορές (Offer)

Τα αυτοματοποιημένα διαδικτυακά σεμινάρια είναι εγγραφές, δηλαδή βίντεο που μπορείτε να κάνετε κράτηση και να παρακολουθήσετε διαδικτυακά. Αντίθετα, τα ζωντανά διαδικτυακά σεμινάρια απαιτούν την παρουσία συντονιστών.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Ένα από αυτά θα ήταν το Webinars, το οποίο σας προσφέρει τη δυνατότητα να προσφέρετε διαδικτυακά σεμινάρια εντελώς αυτόματα.

Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Σε κάθε περίπτωση με την καλύτερη που συνεργάζομαι, για παράδειγμα, σας προσφέρει την ευκαιρία να προσφέρετε διαδικτυακά σεμινάρια εντελώς αυτόματα. Μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο και να τα παρουσιάσετε σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων. Επιπλέον, το Βεμπινάριο σας σας παρέχει μια εργαλειοθήκη με την οποία μπορείτε να κάνετε email marketing, όταν κάνουμε συνδέσεις API με τα άλλα Software της Αυτοματοποίησης.

Ανάλογα με το λογισμικό του διαδικτυακού σεμιναρίου, το κόστος κυμαίνεται από μερικά ευρώ το μήνα έως αρκετές χιλιάδες ευρώ. Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες και τις δυνατότητές σας.

Οι περισσότεροι διοργανωτές χρησιμοποιούν 3 βήματα:

1. σηκώστε το πρόβλημα και το σημείο πόνου του θεατή και δείξτε ενσυναίσθηση

2. πείθουν με περιεχόμενο που παρουσιάζει λύση.

3. Στο τέλος του διαδικτυακού σεμιναρίου, πουλήστε τις λύσεις σας με τη μορφή προϊόντων

Όχι, τα διαδικτυακά σεμινάρια δεν είναι πάντα ζωντανά και δεν χρειάζεται να είναι. Πολλά διαδικτυακά σεμινάρια “κονσερβοποιημένα” δίνουν την εντύπωση ότι είναι ζωντανά επειδή οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι παρόντες μια συγκεκριμένη ώρα. Η περιορισμένη διαθεσιμότητα αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής.

Σε αντίθεση με το διαδικτυακό σεμινάριο «κονσέρβας», το οποίο είναι ουσιαστικά απλώς ένα εκπαιδευτικό βίντεο, στη ζωντανή διαδικτυακή εκπαίδευση υπάρχει η ευκαιρία να επικοινωνήσετε με τους καθηγητές και πιθανώς και με συμμαθητές, να κάνετε ερωτήσεις και να λάβετε απαντήσεις.

Το αυτοματοποιημένο email marketing είναι η πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση για παρακολούθηση προσφορών. Εξειδικευμένα προγράμματα αναγνωρίζουν εάν ο πελάτης έχει ήδη κατεβάσει και/ή δει την προσφορά και μπορούν να παρακολουθήσουν μεμονωμένα και μέσα σε προκαθορισμένες χρονικές περιόδους και με αυτόν τον τρόπο να στοχεύσουν επακριβώς τις επαφές.

Σε γενικές γραμμές, αξίζει να ακολουθήσετε μια προσφορά μία έως τρεις φορές.

Η παρακολούθηση προσφορών χρησιμοποιείται για να κερδίσει έναν πελάτη ή να πουλήσει ένα προϊόν που πωλείται περισσότερο.

Η παρακολούθηση είναι σημαντικό μέρος κάθε αποτελεσματικής εκστρατείας μάρκετινγκ. Σας επιτρέπει να μάθετε περισσότερα για τους πελάτες σας και τις προσφορές σας και επιβεβαιώνει ότι ο πελάτης είναι σημαντικός για εσάς και ότι η παραγγελία πρέπει να υποβληθεί.

Η καλύτερη στιγμή για να ανταποκριθείτε σε μια γραπτή προσφορά ή πρόσκληση απόκτησης εξαρτάται από τον κλάδο και πόσο χρόνο διαρκεί η διαδικασία του κύκλου πωλήσεών σας. Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να το κάνεις! Μελέτες δείχνουν ότι αυτό αυξάνει τις πιθανότητές σας να βρείτε τη δουλειά!

Όταν γράφετε στους πελάτες σας (προοπτικές), επιδιώκετε έναν στόχο. Για να μπορέσετε να τους προσφέρετε πολύτιμο περιεχόμενο, πρέπει να γνωρίζετε τις επαφές σας και τι αναζητούν ή εάν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας είναι ενδιαφέρουσες για αυτούς. Για να το ανακαλύψετε, πρέπει να τους πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για έναν δυνητικό πελάτη, πρέπει να λαμβάνετε πρόσθετα δεδομένα, όπως ενδιαφέροντα και τρέχοντα σημεία συμφόρησης από πελάτες. Τα δεδομένα συνήθως ζητούνται μέσω μιας φόρμας στον ιστότοπο.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη δημιουργία ενός διαδικτυακού μαθήματος. Μπορείτε να προγραμματίσετε διαδικτυακά μαθήματα μόνοι σας (ή να τα προγραμματίσετε) ή να χρησιμοποιήσετε εργαλεία που είναι ειδικά εξειδικευμένα για αυτόν τον σκοπό

Έχετε πολλούς διαφορετικούς παρόχους με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε ιδανικά διαδικτυακά μαθήματα (π.χ. Ελοπειτ, Coachy & Memberspot). Εάν θέλετε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επεξεργασία πληρωμών στο ίδιο εργαλείο, το Ελοπειτ είναι ιδιαίτερα κατάλληλο με μια ποικιλία παραλλαγών και επιλογών.

Πρώτον, χρειάζεστε ένα θέμα για το οποίο το κοινό-στόχο σας ενδιαφέρει και θα πλήρωνε και το περιεχόμενο που θα δημιουργήσετε. Στη συνέχεια, πρέπει να φροντίσετε τον τεχνικό εξοπλισμό και να βρείτε τις πλατφόρμες στις οποίες θα μπορούσαν να προσφέρονται τα μαθήματα μετά τη δημοσίευση. Τέλος, το μάρκετινγκ, χωρίς το οποίο κανείς δεν θα ξέρει για όλα τα υπέροχα μαθήματα που τον περιμένουν προ των πυλών…

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για ένα θέμα και έναν στόχο για το μάθημα. Σημαντικό: Δοκιμάστε εκ των προτέρων τι ακριβώς θέλει η ομάδα-στόχος σας, ώστε να μην αναπτύξετε την πορεία σας σε αντίθεση με την αγορά. Ο καλύτερος τρόπος για να το λύσετε αυτό είναι να κάνετε έρευνες πριν τελειώσει το μάθημα. Στη συνέχεια δημιουργείτε το μάθημα σε μια πλατφόρμα, καθώς και τα μαθήματα και το περιεχόμενο. Τότε πρέπει να το προωθήσετε και να προσελκύσετε συμμετέχοντες.

Το Software προσφέρει τέσσερα πακέτα τιμών (Essential, Advanced, Professional, Premium), που ξεκινούν από 29€ έως 279€ το μήνα. Το μηνιαίο κόστος εξαρτάται από το εύρος των λειτουργιών. Η πληρωμή γίνεται μηνιαία ή ετήσια. Υπάρχει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδος 14 ημερών.

Το Software είναι μια εταιρεία από τη Γερμανία και προσφέρει πλατφόρμα πωλήσεων SaaS (Software as a Service) για π.χ. Β. ψηφιακά προϊόντα, διαδικτυακά μαθήματα ή συνδρομές συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας πληρωμών.

Το Software είναι Πολύ καλό από την υποστήριξη μέχρι το χειρισμό λογισμικού. Μόλις μπείτε στο λογισμικό (η περιοχή υποστήριξης και ηλεκτρονικής βοήθειας διευκολύνουν την έναρξη),  είναι εύκολο στη χρήση. Οι διαφορετικοί τύποι προϊόντων είναι εύκολο να δημιουργηθούν, να σχεδιαστούν και να παρουσιαστούν. Οι σελίδες για κάθε προϊόν δημιουργούνται γρήγορα και εύκολα και τα καλούδια για τον τελικό χρήστη ρυθμίζονται γρήγορα. Και αν η περιοχή ηλεκτρονικής βοήθειας δεν αποκαλύψει τα πάντα αμέσως, είναι διαθέσιμη άμεση υποστήριξη για την παροχή εξαιρετικών συμβουλών και βοήθειας.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Newsletter Marketing / Email Marketing

Το ενημερωτικό δελτίο είναι ένα προωθητικό email που στέλνετε στους πελάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη για να τους ενημερώσετε για νέα και προσφορές. Ένα ενημερωτικό δελτίο απαιτεί τη συγκατάθεση του παραλήπτη.

Τα τυπικά ενημερωτικά δελτία σχεδιάζονται χρησιμοποιώντας προγράμματα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης, σε ΜΟΡΦΗ HTML. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ωραία διαφημιστικά email.

Ένα επαγγελματικό ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημιουργείται σε ένα κατάλληλο εργαλείο Email Software Provider Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιτύχετε ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό παράδοσης χωρίς να καταλήξετε στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, αν χρησιμοποιείτε τα γερμανικά συστήματα

Το να αποστείλει κανείς Email  είναι δωρεάν από όλους τους παρόχους σε όλον τον κόσμο, σε αντίθεση με το sms  που πληρώνεις. Ta Software όμως που χρησιμοποιούμε αν θέλουμε Αυτοματοποίηση είναι πληρωμένα. Τα περισσότερα ενημερωτικά δελτία  είναι μια μορφή διαφήμισης και είναι κερδοφόρα μέσω των αυξημένων πωλήσεων που μπορούν να έχουν όταν εφαρμόζουμε Αυτοματοποίηση στην αποστολή τους.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην δημιουργείτε ενημερωτικό δελτίο με το Outlook, καθώς αυτό δεν καλύπτει ούτε το απαραίτητο νομικό πλαίσιο ούτε προσφέρει επιλογές αξιολόγησης.

Υπάρχουν πέντε τύποι ενημερωτικών δελτίων: θεματικά ενημερωτικά δελτία (Themen-Newsletter) , ενημερωτικά δελτία προϊόντων (Product-Newsletter), ενημερωτικά δελτία πωλήσεων (Sales -Newsletter), ενημερωτικά δελτία για συγκεκριμένες ομάδες στόχου (Target Group -Newsletter)και ενημερωτικά δελτία εκδηλώσεων.(Event-Newsletter)

Συνιστούμε γερμανικά ως λογισμικό για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων. Υπάρχουν  έτοιμα πρότυπα, ένας απλός επεξεργαστής και εκτενείς επιλογές δοκιμών και αξιολόγησης. Το σύστημα είναι συμβατό με το GDPR και διαθέτει γερμανική διεπαφή σε αντίθεση με όλα αυτά εκτός Ευρώπης που δεν πληρούν προδιαγραφές GDPR  Προσοχή στην συλλογή στοιχείων.

Τα ενημερωτικά δελτία είναι διαφημιστικά email. Επομένως, η διαφήμιση σε ενημερωτικά δελτία είναι διπλή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καλύτερο τίτλο των διαφημιστικών μέτρων. Τα διαφημιστικά email αποστέλλονται σε ενδιαφερόμενα μέρη και πελάτες.

Ναι, τα ενημερωτικά δελτία είναι διαφήμιση και για αυτό πριν θα πρέπει να έχει δώσει ο Ενδιαφερόμενος την συγκατάθεση του, στην Ευρώπη GDPR . Αυξάνουν τις πωλήσεις προϊόντων, ενημερώνουν τους πελάτες και ενισχύουν την επωνυμία ή την ιδιότητα του ειδικού.

Τα ενημερωτικά δελτία είναι ένα μικρό αλλά πολύ γνωστό μέρος του email marketing. Συχνά χρησιμοποιούνται ως παράσημο για το μάρκετινγκ μέσω email, αλλά αυτό δεν είναι δίκαιο.

Ένα ενημερωτικό δελτίο εξακολουθεί να στρέφει τακτικά την προσοχή στους υποψήφιους πελάτες και τους πελάτες σας και, εάν γίνει σωστά, εξασφαλίζει περισσότερες πωλήσεις ή κρατήσεις ραντεβού.

Βασικά, ένα ενημερωτικό δελτίο θα πρέπει να έχει μια έγκυρη νομική ειδοποίηση και έναν σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής. Οτιδήποτε άλλο, όπως ένας σύνδεσμος στην έκδοση Ιστού, ένας σύνδεσμος για την αυτο-αποκάλυψη ή στον ιστότοπο, είναι προαιρετικό αλλά χρήσιμο.

Στο υποσέλιδο θα βρείτε τον σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής, ο οποίος απαιτείται νομικά, καθώς και τη νομική ειδοποίηση. Ωστόσο, αυτά τα δεδομένα δεν πρέπει απαραίτητα να βρίσκονται στο υποσέλιδο.

Κάθε ενημερωτικό δελτίο θα πρέπει να ξεκινά με έναν τίτλο προσανατολισμένο στα οφέλη. Ένας χαιρετισμός και μια συναρπαστική εισαγωγική πρόταση είναι χρήσιμα γιατί πρέπει να είναι ξεκάθαρο μέσα στα πρώτα 3 δευτερόλεπτα: γιατί να διαβάσω αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τι θα λάβω από αυτό;

Κατ’ αρχήν, το ενημερωτικό δελτίο μπορεί να αποσταλεί σε οποιονδήποτε έχει δώσει τη συγκατάθεσή του ή για τον οποίο υπάρχει νομική ρύθμιση. Η συναίνεση είναι π.χ. Β. που λαμβάνεται μέσω μιας διεργασίας διπλού optin. Ο χρόνος αποστολής είναι δωρεάν.

Ένα ενημερωτικό δελτίο μπορεί να επεξεργαστεί χρησιμοποιώντας τον κωδικό HMTL. Τα σύγχρονα συστήματα NL, όπως και τα γερμανικά, διαθέτουν πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης που λειτουργεί χωρίς καμία γνώση προγραμματισμού. Υπάρχουν συχνά επαγγελματικά πρότυπα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να προσαρμοστούν.

Για ένα αποτελεσματικό ενημερωτικό δελτίο χρειάζεστε ένα αντίστοιχο ενημερωτικό δελτίο ή εργαλείο μάρκετινγκ μέσω email. Η πολυπλοκότητα των αυτοματισμών σας καθορίζει ποιο εργαλείο θα είναι κατάλληλο για εσάς.

Το μάρκετινγκ ενημερωτικών δελτίων είναι μια μορφή μάρκετινγκ μέσω email κατά την οποία οι εταιρείες στέλνουν τακτικά email στους πελάτες τους και στους υποψήφιους πελάτες τους για να τους ενημερώνουν για νέα προϊόντα, προσφορές ή προωθητικές ενέργειες. Το N.M. μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να προσεγγίσετε πελάτες και να τους κρατάτε ενήμερους για τις νέες εξελίξεις στην επιχείρησή σας.

Τα ενημερωτικά δελτία είναι μια διαχρονική πλατφόρμα για να μείνετε σε επαφή με την ομάδα-στόχο σας μακροπρόθεσμα μέσω συνεχών ανταλλαγών, να μεταφέρετε πληροφορίες ή νέα προϊόντα και να βελτιώσετε μόνιμα το δικό σας μάρκετινγκ..

Το ενημερωτικό δελτίο πρέπει να προσφέρει προστιθέμενη αξία στον αναγνώστη. Ως εκ τούτου, η αναγνώριση των δικών σας δυνητικών πελατών είναι εξαιρετικά σημαντική προκειμένου να μπορείτε να απευθυνθείτε στους αναγνώστες μεμονωμένα και συγκεκριμένα.

Το ενημερωτικό δελτίο αποτελεί κεντρικό στοιχείο του μάρκετινγκ μέσω email. Προσφέρει στον συνδρομητή του newsletter προστιθέμενη αξία για ένα συγκεκριμένο θέμα και στην εταιρεία αποστολής τη δυνατότητα να μείνει σε επαφή με τα ενδιαφερόμενα μέρη της.

Ένα ενημερωτικό δελτίο μπορεί να είναι ένα ενιαίο email για ένα τρέχον θέμα ή ένα κανονικό ενημερωτικό email για διαφορετικά θέματα. Είναι σημαντικό να μείνετε σε επαφή με τον αναγνώστη και να τον ενημερώνετε για όλα τα νέα.

Προσωπικό και σχετικό περιεχόμενο (π.χ. επιλεγμένα άρθρα ιστολογίου) των αντίστοιχων ενδιαφερόντων κάνουν το NL επιτυχία. Επιπλέον, η Ενότητα 5 TMG, δηλαδή βάση της Νομοθεσίας, απαιτεί από τον πάροχο να παρέχει το όνομα, τη διεύθυνση και τη διεύθυνση email με τη μορφή αποτύπωσης.

Τα καλά εργαλεία αυτοματισμού μάρκετινγκ προσφέρουν ένα πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης για σχεδιασμό. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα μεμονωμένα email ή σειρές email. Υπάρχουν συχνά επαγγελματικά πρότυπα που μπορούν να προσαρμοστούν.

Ένα ενημερωτικό δελτίο θα πρέπει να παρέχει πληροφορίες για τρέχοντα γεγονότα σε σύντομο χρόνο ανάγνωσης περίπου 1-2 λεπτών και να έχει μήκος περίπου 300 λέξεις. Κατά κανόνα: Οτιδήποτε ταιριάζει στο 5λεπτο διάλειμμα για καφέ είναι κατάλληλο.

Ό,τι πληροφορεί έναν πελάτη για την εταιρεία σας, τον ψυχαγωγεί και τον ενθαρρύνει να αγοράσει, πηγαίνει σε ένα ενημερωτικό δελτίο, επειδή εξυπηρετεί στην οικοδόμηση της αφοσίωσης των πελατών. Ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το NL για να μετρήσετε τα ενδιαφέροντα και τα ελκυστικά των πελατών σας.

Μπορείτε να εγγραφείτε στα περισσότερα ενημερωτικά δελτία δωρεάν. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης NL που αποστέλλονται μόνο σε συνδρομητές ή πελάτες. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν και τους δύο τύπους NL για να αντιμετωπίσουν μεμονωμένα τους υποψήφιους πελάτες και τους πελάτες.

Το ποσοστό κλικ (Klickrate) παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πόσο καλά ελήφθη το περιεχόμενο ενός NL από τον παραλήπτη του. Το λεγομενο Το ποσοστό κλικ-για-άνοιγμα (Klick-to-open-Rate) σχετίζεται με τα κλικ σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν ανοίξει. Κατευθυντήρια γραμμή: 10 έως 40% θεωρείται καλό ποσοστό κλικ.

Ο ρυθμός ανοίγματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σε γενικές γραμμές, είναι κατά μέσο όρο μεταξύ 20 και 25%. Εάν ένα ενημερωτικό δελτίο έχει πιστό αναγνωστικό κοινό, το ποσοστό ανοίγματος μπορεί να είναι πάνω από 50%.

Ανάλογα με την κατάσταση του ειδικού, τη συχνότητα των μηνυμάτων, την ομάδα-στόχο και την πρόθεση πωλήσεων, είναι διαθέσιμα διαφορετικά σχέδια παράδοσης ενημερωτικών δελτίων. Το εύρος εκτείνεται από καθημερινά ενημερωτικά δελτία έως τριμηνιαίες ή μεταβλητές αποστολές.

Ένα καλό ενημερωτικό δελτίο είναι προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες και ενδιαφέροντα του παραλήπτη (=τμηματοποίηση πελατών) και περιέχει θέματα σχετικά με αυτούς. Επιπλέον, σύμφωνα με την Ενότητα 5 TMG, πρέπει να περιέχει το όνομα, τη διεύθυνση και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παρόχου με τη μορφή αποτύπωσης.

Ναι, επιτρέπονται τα ενημερωτικά δελτία υπό τον όρο ότι ο παραλήπτης έχει συμφωνήσει ρητά να λαμβάνει το ενημερωτικό δελτίο και η διεύθυνση email που παρέχεται έχει επιβεβαιωθεί επαληθευμένα με τη χρήση διπλής επιλογής. Σύμφωνα με τον GDPR, η αποστολή χωρίς συγκατάθεση δεν επιτρέπεται.

Υπάρχουν διάφορα εργαλεία ενημερωτικών δελτίων εκεί έξω, αλλά ποιο είναι το καλύτερο για εσάς εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Εάν θέλετε να στείλετε πολλά έξυπνα ενημερωτικά δελτία που μπορούν να δοκιμαστούν καλά, ένα εργαλείο όπως το Γερμανικό Λογισμικό είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για εσάς. Ωστόσο, εάν θέλετε να στέλνετε ένα ενημερωτικό δελτίο μόνο μία φορά το χρόνο χωρίς να επιλέξετε την ομάδα στόχο, εργαλεία όπως το SendinBlue ή το Mailchimp είναι αρκετά.

Το ενημερωτικό δελτίο (NL Newsletter) είναι ένας από τους πιο οικονομικούς και εύκολους τρόπους προώθησης της επιχείρησής σας. Με λίγη προσπάθεια μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά και αποτελεσματικά αποτελέσματα. Τα NL είναι προσαρμόσιμα και πολύ ευέλικτα στο σχεδιασμό.

Το πλαίσιο του newsletter καθορίζει το κόστος, π.χ. Β. το NL μπορεί να είναι δωρεάν ως μέρος μιας συνδρομής σε έναν ιστότοπο ειδήσεων. Από την άλλη πλευρά, μια υπηρεσία που σας στέλνει τακτικά εμπιστευτικές γνώσεις ή εξειδικευμένη τεχνογνωσία μπορεί να χρεώνει μηνιαία ή ετήσια χρέωση.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε ένα ενημερωτικό δελτίο, όπως: Β. χρησιμοποιώντας μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπως kt, MailChimp ή CleverReach, με την οποία μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ενημερωτικά δελτία και να τα στείλετε στους συνδρομητές σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα ενημερωτικό δελτίο χρησιμοποιώντας πρότυπα HTML ή Word ή να προσλάβετε έναν σχεδιαστή για να δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο σχέδιο για το ενημερωτικό δελτίο σας. Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, θα πρέπει να δοκιμάσετε το ενημερωτικό δελτίο σας πριν το στείλετε για να βεβαιωθείτε ότι όλα φαίνονται και λειτουργούν όπως θέλετε.

Όσο διαφορετικά και αν είναι τα θέματα, μπορεί να υπάρχουν τόσα πολλά ενημερωτικά δελτία. Τα ενημερωτικά δελτία μπορούν να χωριστούν στους ακόλουθους τύπους ή θέματα: εκδήλωση, προϊόν, πωλήσεις, θέμα, συνεργάτης, χορηγός ή ενημερωτικά δελτία για συγκεκριμένες ομάδες-στόχους.

Ένα εργαλείο ενημερωτικών δελτίων είναι ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να στέλνετε ενημερωτικά δελτία. Σας επιτρέπει να επικοινωνείτε προσωπικά θέματα ή εταιρικά νέα σε ένα μεγάλο κοινό.

Ένα ενημερωτικό δελτίο είναι ένα email που βασίζεται σε περιεχόμενο στη λίστα αλληλογραφίας σας ή μέρος αυτής. Στην ιδανική περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζεται σε ετικέτες για να φιλτράρετε την ομάδα-στόχο σας από τις επαφές σας, έτσι ώστε οι παραλήπτες να λαμβάνουν πάντα μεμονωμένο και ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Τα θέματα του ενημερωτικού δελτίου σας πρέπει να ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα της λίστας αλληλογραφίας σας. Επομένως, το καλύτερο δυνατό προσόν των επαφών σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του ενημερωτικού δελτίου και του μάρκετινγκ μέσω email.

Υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη για να διασφαλίσετε ότι το ενημερωτικό δελτίο είναι ενδιαφέρον και αξίζει να διαβαστεί: σε ποια ομάδα στόχο απευθύνεται, ποιο περιεχόμενο πρέπει να συμπεριληφθεί και πώς έχει σχεδιαστεί. Το περιεχόμενο πρέπει να είναι σύντομο και περιεκτικό και να απευθύνεται στον αναγνώστη όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ο σχεδιασμός του ενημερωτικού δελτίου είναι πολύ σημαντικός. Η γραμματοσειρά πρέπει να είναι ευανάγνωστη και το περιεχόμενο θα πρέπει να είναι καθαρά διατεταγμένο, ει δυνατόν με εικόνες και γραφικά για να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη για να σχεδιάσετε ένα επιτυχημένο ενημερωτικό δελτίο: ποια ομάδα-στόχος θέλετε να προσεγγίσετε, ποιο περιεχόμενο θα πρέπει να συμπεριληφθεί και πώς φαίνεται το σχέδιο. Ένα ενημερωτικό δελτίο δεν χρειάζεται να δημιουργείται με ένα πολύχρωμο πρότυπο ή να περιέχει εικόνες. Ανάλογα με τον στόχο του ενημερωτικού δελτίου, τα απλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πιο επιτυχημένα και οδηγούν σε σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να στέλνετε μόνο περιεχόμενο που είναι ενδιαφέρον και σχετικό με την ομάδα-στόχο.

Εσείς, αν αποφασίσετε τώρα για το δικό σας ενημερωτικό δελτίο. Ποιο εργαλείο είναι καλύτερο για εσάς εξαρτάται από τις προσδοκίες σας. Θέλετε απλώς να δημιουργήσετε ένα ενημερωτικό δελτίο ή να αυτοματοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ολόκληρο το email marketing; Ανάλογα με την κατάσταση, ένα διαφορετικό εργαλείο είναι κατάλληλο για εσάς.

Θέλετε απλώς να δημοσιεύσετε ένα ενημερωτικό δελτίο ή να αυτοματοποιήσετε αποτελεσματικά το μάρκετινγκ συνολικά; Ο Αβραάμ Σκεντερίδης χρησιμοποιεί το καλύτερο εργαλείο και είναι ένα εργαλείο μάρκετινγκ στις γερμανόφωνες χώρες που σου επιτρέπει να κάνεις πολλά. Ωστόσο, το ιδανικό εργαλείο σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προσδοκίες σας από το ενημερωτικό δελτίο.

Αυτό σίγουρα εξαρτάται επίσης από το πόσο επαγγελματικά θέλετε να διεξάγετε το email marketing. Με το KT έχετε έναν γερμανόφωνο πάροχο που επιτρέπει την πλήρη γκάμα αυτοματισμών μάρκετινγκ.

Μεγάλη γκάμα επαγγελματικών, προσαρμόσιμων προτύπων σχεδίασης, βέλτιστες τιμές παράδοσης μέσω πιστοποίησης CSA και αποκλειστικών διακομιστών αλληλογραφίας, GDPR συμβατό με την τοποθεσία διακομιστή αλληλογραφίας στη Γερμανία και τοποθεσία διακομιστή στην ΕΕ, λεπτομερείς αναφορές με ποσοστά ανοιχτών και κλικ και παρακολούθηση μετατροπών για να δείτε πώς τα μηνύματα επηρεάζουν τους παραλήπτες!

Η σύστασή μας για μικρές και μεσαίες εταιρείες ή ελεύθερους επαγγελματίες είναι ξεκάθαρα το KT. Αλλά και τα άλλα εργαλεία, όπως το MailChimp ή το Activecampaign, έχουν επίσης το δικαίωμά τους να υπάρχουν. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα δωρεάν πακέτα γνωριμίας, ειδικά για πολύ μικρές ομάδες παραληπτών και όγκους αποστολής. Εάν θέλετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το ψηφιακό μάρκετινγκ, δεν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσετε ένα επαγγελματικό εργαλείο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το MailChimp, το Activecampaign ή το KT.

Αρχικά, πρέπει να συλλέξετε μια λίστα με διευθύνσεις email. Στη συνέχεια, συναρμολογείτε το περιεχόμενο. (π.χ. άρθρα, εικόνες ή και τα δύο) Στη συνέχεια αποφασίζετε για τη μορφή του ενημερωτικού δελτίου – μονή στήλη ή πολλές στήλες; Τέλος, εισάγετε το περιεχόμενο στο πρότυπο, δοκιμάστε το αποτέλεσμα και στη συνέχεια στείλτε το ενημερωτικό δελτίο στους παραλήπτες.

Καθορίζετε μια στρατηγική ενημερωτικών δελτίων, ορίζετε την ομάδα στόχο και μετά το περιεχόμενο. Εδώ αποφασίζετε για ένα επαναλαμβανόμενο σχέδιο και όλα τα σχετικά δεδομένα στην υπογραφή, όπως επιλογές εκτύπωσης και επαφής. Συμπεριλάβετε επίσης μια ρουτίνα δοκιμών.

Βασικές ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι Τιμές δεν περιλαμβάνουν 24% ΦΠΑ.

Οι Τιμές δεν περιλαμβάνουν 24% ΦΠΑ.

Team-Support

 

ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΜΟΝΟΥΣ

 
 • „Αυτό είναι το Klicky, το ρομπότ πίσω από τον λογαριασμό σας στο Πρόγραμμα Αυτοματοποίησης, που κάνει δυνατούς όλους τους ονειρεμένους αυτοματισμούς. Ο Κλίκι είναι ένας πολύ δημοφιλής συνάδελφος γιατί…

 •  

  όλη η ομάδα ανακουφίστηκε αισθητά.

 • του αρέσει να αναλαμβάνει κουραστικές, επαναλαμβανόμενες εργασίες.

 • δίνει στην ομάδα πολύτιμο χρόνο για τις βασικές εργασίες.
  που διευκολύνει την ψηφιοποίηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και τις μεγάλες και έτσι εξασφαλίζει θέσεις εργασίας.

 • διασφαλίζει ότι η ψηφιακή συνεργασία λειτουργεί ομαλά και είναι διασκεδαστική.
  διευκόλυνε μια επιτυχημένη κουλτούρα γραφείου στο σπίτι.

 • μια εξαιρετική και ταυτόχρονα εύκολη στα νεύρα εκπαίδευση νέων συναδέλφων.

 • εξασφαλίζει τον ακριβή χρόνο κλεισίματος. (Μόνο ο ίδιος ο Klicky δουλεύει 24/7.)
  καθιστά τις μικρές και μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις ιδιαίτερα ελκυστικούς εργοδότες.

 • είναι ένας πραγματικός δολοφόνος του στρες.
  επιτρέπει μια υγιή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Αυτά Θα Μάθεις ΜΑΖΙ ΜΟΥ Στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ CHALLENGE Στην ΕΛΛΑΔΑ Στον Τομέα 

 ROBOTICS & AUTOMATIC ONLINE MARKETING EVENT

Έχουμε ένα χρονικό διάστημα δύο έως τριών ετών για να διασφαλίσουμε την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων εταιρειών μας στη Ελλάδα και την Κύπρο μας – τον πυλώνα της ευημερίας μας.

 

Θα θέλαμε να συμβάλουμε σε αυτό. Αποτελείται απο:

 

– Aπλές αλλά εξαιρετικά Aποτελεσματικές λύσεις Aυτοματισμού,

– την Kορυφαία Tεχνολογία Aυτοματισμού Eπιχειρήσεων Παγκόσμια που Κατασκευάζεται στη Γερμανία,

– την Εκπαίδευση ελίτ ειδικών για Ψηφιοποίηση και Αυτοματισμό σε μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις στην Ακαδημία Αυτοματισμού K.T. στην Γερμανία και στην Ελλάδα/Κύπρο προς το παρόν από τον Ίδιο τον Αβραάμ Σκεντερίδη και το VIP ONLINE UNIVERSITY .

 

Αποστολή μας είναι να ελευθερώσουμε ανθρώπους σαν εσάς και τις σπουδαίες ομάδες σας σε μικρές , μεσαίες ή μεγάλες εταιρείες – να κάνουν ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία για την επιχείρηση σας και να επικεντρωθείτε στα σημαντικά έργα μέσω του έξυπνου αυτοματισμού.

Από τεχνίτες μέχρι φορολογικούς συμβούλους και αγρότες: Όλο και περισσότερες στην Γερμανία ήδη εταιρείες, επαγγελματίες, αγρότες κλπ, αυτοματοποιούνται με το Πρόγραμμα Αυτοματοποίησης  και έτσι επιτυγχάνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο Στόχος μου όμως δεν είναι η Γερμανία όπου υπάρχουν και άλλα άτομα εκεί και βοηθούν σε αυτό το έργο, αλλά η Ελλάδα μας και οι Ελληνικές Εταιρίες να προλάβουν να γίνουν ανταγωνιστικές, κερδοφόρες και πρωτοπόρες και να διαδραματίσουμε τον παγκόσμιο Ρόλο που μας αξίζει.

 

Είμαστε εδώ για εσάς αν θέλετε να γίνετε κι εσείς μέρος του!

 

 Αβραάμ Σκεντερίδης

Οικονομολόγος – Robotics & Automatic Online Marketer

VIP ONLINE UNIVERSITY

#1

Πως αυτοματοποιημένα μπορείς να κερδίζεις Νέους Πελάτες κ Συνεργάτες Παγκόσμια, Online και χωρίς να είσαι παρόν, 24ώρες το 24ωρο όλο τον Χρόνο

#2

Πως μπορείς να εφαρμόσεις στην Επιχείρηση σου Τεχνικές που εφαρμόζουν οι Πολυεθνικές σε θέματα Marketing και να γίνεις από τους Πρωτοπόρους στον Τομέα σου

#3

Πως μπορεί να εφαρμοστεί στην δική σου Εταιρεία δηλ. θα σε ενημερώσω μάλιστα προσωποποιημένα καθώς και ποιές Προυποθέσεις απαιτούνται

ΔΩΡΕΑΝ Online Event με τον Αβραάμ Σκεντερίδη

Αυστηρά περιορισμένες θέσεις! – Η Εγγραφή είναι Δωρεάν!